TIS S.R.L.

Asociatia Artistilor Plastici Bucuresti

asociatie neguvernamentala si nonprofit, cu personalitate juridica

facebook
12 - 04 - 2015

Staicut Neluta

Neluta Staicut

Scurta prezentare

Ma numesc NELUTA STAICUT, am 58 de ani, locuiesc in Bucuresti si de cca. 3 ani sunt tanara pensionara, dupa ce in prealabil mi-am facut datoria fata de societate timp de 40 de ani.

In toata aceasta perioada am lucrat ca functionara in cadrul fostului Minister al Petrolului, actualul OMV Petrom de unde am iesit la pensie in anul 2012.

Dupa 32 de ani de stenoza mitrala, in anul 2011 m-am decis sa merg sa ma operez pe cord deschis, operatie care mi-a readus tineretea, sanatatea, speranta si increderea, ca pot face tot ceea ce imi voi dori in viata.

Astfel am decis ca am dreptul de a-mi incepe viata pe alte criterii si alte valori si de aceea profitand de libertatea pe care mi-o confera statutul de tanara pensionara, fac tot ceea ce imi face placere.

In aceasta ordine de idei, fara a avea vreo ordine anume, fac urmatoarele:

 • Sunt terapeut Inforeneregetician, ofer serviciile mele de consiliere si tratament,tuturor celor care au probleme de sanatate si de viata.
 • Scriu articole de specialitate si autobiografice in site-ul meu  www.franturidesuflet.ro.
 • Am scris si tiparit pe cont propriu, o carte de specialitate Inforenergetica si nu numai, cu o parte din cazurile rezolvate din 1996 pana in prezent . Titlul cartii „Inforenergetica din suflet pentru suflete – Cum sa-ti vindeci trupul, emotiile si relatiile” spune fara prea multe cuvinte, implicarea si dorinta declarata si sustinuta de faptele mele intr-ajutorarea semenilor mei.
 • Pictez intr-o maniera putin altfel. Dupa ce am facut inceputurile cu pictura clasica, reproduceri si alte asemenea, acum am hotarat sa fac pictura cu culoare acrilica si fire diverse (asta pentru ca imi place sa tricotez si sa crosetez iar firele imi plac foarte mult), cu orice material recuperabil care ma inspira si imi cere sa-l folosesc in creatiile mele.
 • Am plecat de la mai multe idei:
  1. Sa folosesc fire de diverse tipuri.
  2. Sa folosesc materiale reciclabile, deoarece nu cred
   ca este bine sa distrugem, pentru a creea, ci putem folosi ceea ce nu ne mai este de folos (de la cartoanele de la branza topita, la samburii de corcoduse sau cirese, la fermoare si alte diverse materiale ).
  3. Unele dintre tablourile mele sunt tablouri care pot fi utile doamnelor sau domnisoarelor.
  4. Fiecare lucrare sau cicluri de lucrari sa fie insotite de o poveste, astfel folosindu-mi abilitatea de a scrie si povesti.

Am inceput totul in joaca, am reprodus tablouri celebre asa cum m-am priceput eu mai bine, insa in nici unul din acele stiluri nu m-am regasit.

Voiam ceva personal, voiam ceva care sa exprime opinia mea despre frumos, despre arta, despre cum vreau eu sa o manifest.

Si am tot cautat, alte si alte idei au tot aparut si in acest moment am decis ca nu doresc sub nici o forma sa fiu lineara, pastrand acelas stil… iar lucrarile mele sa fie parca trase la indigo…schimband doar imaginea si pastrand stilul.

De aceea la mine nu se regasesc doua tablouri in acelasi stil, mod de lucru sau reprezentare.

Sunt o femeie cu o personalitate puternica si imi place sa experimentez, sa caut, sa explorez in forul meu interior si sa gasesc tot ceea ce am eu mai bun in acest moment, dar mai ales sa exprim arta asa cum o vad eu, fara a tine cont de reguli deja depasite de timp.

Stiu ca neavand studiile necesare este posibil ca lucrarile mele sa nu se ridice la standardele prevazute de criticii de arta.
Sunt constienta ca nu tot ceea ce realizez eu se incadreaza in tiparele picturii clasice, a picturii asa cum este ea cunoscuta de secole.

Insa nu vad de ce nu as face lucrurile asa cum le simt eu, cum consider eu ca imi pot exprima sentimentele, trairile interioare si framantarile sufletului meu. Intr-o discutie avuta la un moment dat cu o doamna profesoara de pictura aceasta mi-a spus: “Neluta, in arta totul este permis! Tu alegi ce si cum vrei sa lucrezi!”, si asa am hotarat sa fac.

Doresc sa imi fac propria mea prezentare la vernisajul expozitiei mele, astfel folosindu-ma de abilitatea mea de buna povestitoare, de vocea mea calda, de propriul meu aspect, dar mai ales de faptul ca eu sunt singura care ma cunosc cel mai bine si stiu ce am dorit sa spun si sa fac.

In acelasi timp sustin in fiecare zi de joi “Intalniri din suflet pentru suflet” unde impartasesc din prea plinul sufletului meu si din experienta proprie, lucruri care sa-i ajute pe oameni sa le fie astazi mai bine ca ieri, iar maine, mai bine ca astazi. Pe parcursul celor 20 de ani de cand lucrez ca terapeut Inforenergetician, am constatat ca oamenii au nevoie de oameni, au nevoie de comunicare, au nevoie sa fie ascultati si intelesi de cei din jurul lor, fara a fi judecati sau si mai rau acuzati fara rost sau motiv.

Toate aceste lucruri le fac cu pasiune, cu dragoste si cu dorinta expresa de a darui din preplinul sufletului meu, din cunoasterea pe care o detin si din constatarile facute in cei 20 de ani de activitate.

De ce imi doresc sa fac o expozitie?
De ce imi doresc sa lansez oficial aceasta carte?
Pentru ca stiu, simt dar mai ales sunt convinsa ca am ceva de daruit, ca informatiile si mesajele transmise de mine prin ambele mele abilitati le vor fi de folos oamenilor si ii va ajuta sa isi regaseasca speranta si dorinta de viata.
In acelasi timp stiu cata pasiune, munca dar mai ales suflet am pus in fiecare lucrare oricat de mica este ea, de aceea nadajduiesc ca intr-o zi voi castiga pariul pe care l-am facut cu mine insami, ca: „DA, viata poate incepe la orice varsta si poate aduce, afirmarea, succesul si aprecierea celor din jur”

Inca odata va multumesc anticipat!
Neluta Staicut

  Contact:

 • neluta.staicut@yahoo.com
 • 0723 397 490

Toamna vietii - arta decorativaDorinta - arta decorativaVisare - arta decorativa

Comentariile nu sunt permise.

© 2023 Asociatia Artistilor Plastici Bucuresti | Intrari (RSS) si Comentarii (RSS)